Kooklessen kinderen

Als je kinderen het plezier van koken kunt leren, geef je hen een geschenk mee voor het leven. In een serie van vier lessen leren de kinderen een aantal gerechten koken die gezond én lekker zijn. De menu’s gaan in overleg met de kinderkoks.

Praktisch

De kooklessen zijn inclusief alle ingrediënten, water of frisdrank.

Praktische informatie

Voor wie

ieder kind dat zin heeft om te leren koken. Er zijn twee leeftijdscategoriën: 8-12 jaar en 12-16 jaar.

 

Data

4 weken om de week op dinsdag en/of donderdag.
(schrijf je in voor onze nieuwsbrief)

 

Tijdsduur

telkens van 15.45 – 18.00 uur.

 

Locatie

kookstudio in Maastricht, Dorpstraat/Leim, Heer Maastricht.

 

Minimum aantal deelnemers

6

 

Maximaal aantal deelnemers

12

 

Kosten (per cursus van vier weken)

80,00 per kind

 

Aanwezigheid ouder(s)

Er is helaas geen mogelijkheid om als ouder tijdens de kookworkshop aanwezig te blijven.

 

Inschrijven

Neem contact op met Silvia Bresa via onderstaande gegevens. Heb je zelf een groepje voor wie je deze serie wilt boeken? Dat kan! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Hoe ziet een kookworkshop eruit?

introductie

  • Ieder kind krijgt een schort en een koksmuts, waarna onder het genot van een drankje de recepten worden uitgelegd en voorgedaan.

 

aan de slag in de keuken

  • De kinderen gaan in groepjes van drie personen koken. Daarna maken we samen de borden op en eten het gezamenlijk op.

Reserveren of meer informatie?

“Mijn beroepskeuze was het onderwijs. Ik heb 43 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Eerst als leerkracht en later als directeur. Mijn tweede passie was Horeca:  koken, wijn proeven, tafel dekken. Ik heb hier mijn hobby van  gemaakt. Ik heb deze passie voor koken kunnen doorgeven aan de kinderen. Ik organiseerde kookworkshops binnen de school, die altijd een feest waren.”

“Mijn beroepskeuze was het onderwijs. Ik heb 43 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Eerst als leerkracht en later als directeur. Mijn tweede passie was Horeca:  koken, wijn proeven, tafel dekken. Ik heb hier mijn hobby van  gemaakt. Ik heb deze passie voor koken kunnen doorgeven aan de kinderen. Ik organiseerde kookworkshops binnen de school, die altijd een feest waren.”

„Give a man a fish and he will eat for a day
Teach him to fish and you will him for life.

-Anne Isabella Thackeray Ritchie