Recept

Oesterzwammen met prei en krokante spekjes

voor vier personen

Benodigdheden

  • 350 gram oesterzwammen
  • 100 gram mager gerookt spek
  • 4 jonge preien
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram roomboter
  • stokbrood

Bereidingswijze

Snijd het spek in kleine blokjes.

Snijd het wit van de prei schuin in ovale ringen.

Snijd het groen van de prei in stukjes 4 – 5 centimeter en snijd hier reepjes van. In de lengte snijden.

Maak de knoflook schoon en doe in de knoflookpers.

De oesterzwammen schoonmaken, steeltje, waar nodig, afsnijden.

Bak de spekjes uit in de roomboter en voeg de knoflook toe. Voeg de oesterzwammen toe en kruid ze met een beetje zout en peper. Als de oesterzwammen bijna gaar zijn de prei toevoegen, opschudden en direct opdienen op een warm bord.

Serveer er stokbrood bij.